Du behöver

  • 4.5 st nötkött t ex grytbitar
  • 3 st lökar stora gula hackade
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2.5 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpurĂ©
  • 1.5 l buljong (tĂ€rning)
  • 6 st potatis medelstora
  • salt ca 1 tsk
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor

Garnering:

paprika röd och/eller grön

Det hÀr behövs för ca 6 port:

Gör sÄ hÀr

1
SkÀr köttet i smÄ tÀrningar. Bryn dem i matfett och pÄ slutet av stekningen fÄr löken steka med.

2
TillsÀtt paprikapulver, tomatpuré och buljong. Koka soppan under lock i ca 30 minuter.

3
Skala och tÀrna potatisen. Blanda ner dem i soppan och koka i ytterligare ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och vitlök. Garnera med paprikaringar. Servera soppan rykande het med ostsmörgÄs.


Kommentar:
Du kan byta ut nötköttet mot flĂ€skkött – koka dĂ„ soppan i 15 + 10 minuter. KöttfĂ€rs kan ocksĂ„ anvĂ€ndas. DĂ„ behöver soppan endast koka sammanlagt ca 20 minuter.