Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2.5 dl durumvetemjöl
  • vetemjöl ca 10 dl special

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det ljumma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt salt, olivolja, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig.

3
Låt jäsa under duk på svalt ställe ca 3 timmar.

4
Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela den i två bitar och forma till släta limpor eventuellt i lite mjöl. Lägg dem på längden av en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 20 minuter.

5
Grädda bröden ca 20-25 minuter eller tills de känns torra. Låt bröden kallna på galler under duk om du vill ha en mjuk skorpa, annars utan duk. Går att frysa.