Du behöver

  • 550 g fläskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl buljong eller vatten

Fyllning:

0.5 dl persilja finhackad
1 msk hackad mynta
1 msk salvia hackad
1 msk körvel hackad

Ugn: 175°

Skysås:

2 dl steksky eller buljong
1/2-1 tsk arrowrot
salt
peppar
persilja finhackad

Det här behövs för ca 4 port

Gör så här

1
Skär ett längsgående djupt snitt efter sidan på den putsade filén. Rulla filén bakåt och snitta hela tiden så att filén är tunnskuren och liknar en platt “fiskfilé”.

2
Är det 2 filéer, lägg dem på varandra med ändarna omlott. Strö över örtkryddorna, salta och peppra. Rulla ihop köttet och bind upp det tätt med ett bomullssnöre.

3
Smält fettet i en ugnssäker form och lägg i köttet, vänd det runt i fettet och salta och peppra lite runt om.

4
Stek köttet i ugnen i ca 50 minuter tills det nästan är genomstekt. Låt det vila inlindat i aluminiumfolie i ca 15 minuter.

5
Vispa ur formen med vatten eller buljong. Häll det i en kastrull och red av med arrowrot utrört i kallt vatten. koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja.

6
Skär köttet i centimetertjocka skivor och bjud med skyn och ris eller potatismos och en sallad.