Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk curry
  • vetemjöl
  • 2 st röda äpplen
  • 2 st gula lökar
  • 1 dl syltlök
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl ris
  • 3 msk soja
  • vatten

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Krydda kycklingköttet med salt, peppar och curry. Vänd kycklingbitarna i lite vetemjöl.

2
Bryn kycklingbitarna i lite matfett, gyllene runtom.

3
Skala, kärna ur och tärna äpplen. Skala och skär en lök i bitar. Lägg ner äpple, lök, syltlök, smulad buljongtärning och vatten i grytan. Efterstek på svag värme under lock ca 20–25 minuter.

4
Skala och finhacka den andra löken. Fräs lök och ris i lite matfett tillsammans med sojan. Tillsätt vatten och koka riset enligt förpackningens anvisningar.

5
Rör ner creme fraiche i kycklinggrytan. Låt det koka samman några minuter. Smaka eventuellt av med mera curry.

6
Garnera med lättstekta äppelskivor och gräslök. Bjud kycklingen med sås och sojaris.