Du behöver
- 4 st kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
 - 1 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 1.5 tsk curry
 - vetemjöl
 - 2 st röda äpplen
 - 2 st gula lökar
 - 1 dl syltlök
 - 1 st hönsbuljongtärning
 - 2 dl vatten
 - 2 dl crème fraîche
 - 3 dl ris
 - 3 msk soja
 - vatten
 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Krydda kycklingköttet med salt, peppar och curry. Vänd kycklingbitarna i lite vetemjöl.
            
2
                Bryn kycklingbitarna i lite matfett, gyllene runtom.
            
3
                Skala, kärna ur och tärna äpplen. Skala och skär en lök i bitar. Lägg ner äpple, lök, syltlök, smulad buljongtärning och vatten i grytan. Efterstek på svag värme under lock ca 20–25 minuter.
            
4
                Skala och finhacka den andra löken. Fräs lök och ris i lite matfett tillsammans med sojan. Tillsätt vatten och koka riset enligt förpackningens anvisningar.
            
5
                Rör ner creme fraiche i kycklinggrytan. Låt det koka samman några minuter. Smaka eventuellt av med mera curry.
            
6
                Garnera med lättstekta äppelskivor och gräslök. Bjud kycklingen med sås och sojaris.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






