Du behöver
- 4 st kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1.5 tsk curry
- vetemjöl
- 2 st röda äpplen
- 2 st gula lökar
- 1 dl syltlök
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl ris
- 3 msk soja
- vatten
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Krydda kycklingköttet med salt, peppar och curry. Vänd kycklingbitarna i lite vetemjöl.
2
Bryn kycklingbitarna i lite matfett, gyllene runtom.
3
Skala, kärna ur och tärna äpplen. Skala och skär en lök i bitar. Lägg ner äpple, lök, syltlök, smulad buljongtärning och vatten i grytan. Efterstek på svag värme under lock ca 20–25 minuter.
4
Skala och finhacka den andra löken. Fräs lök och ris i lite matfett tillsammans med sojan. Tillsätt vatten och koka riset enligt förpackningens anvisningar.
5
Rör ner creme fraiche i kycklinggrytan. Låt det koka samman några minuter. Smaka eventuellt av med mera curry.
6
Garnera med lättstekta äppelskivor och gräslök. Bjud kycklingen med sås och sojaris.