Du behöver

  • 100 g kycklingfilé

Marinad:

0.5 tsk limeskal rivet
1 msk pressad limesaft
0.5 msk olja

Grönsaker:

0.5 st paprika gul
0.5 st grön paprika
2 st morötter
2 st palsternackor
0.5 st rödlök
1/2-1 st vitlök finhackad
olivolja lite
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar grovmalen

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden i en plastpåse. Dela kycklingfilén i 2 bitar och lägg i påsen. Skaka om och låt den marinera under tiden du ansar grönsakerna.

2
Skölj och ansa paprikorna. Skär dem i bitar. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär bitar.

3
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form med lite olja , salta, peppra och stek dem mitt i ugnen i 15 minuter.

4
Lägg kycklingbitarna ovanpå grönsakerna och stek färdigt i ca 10 minuter. Servera.