Du behöver
- 1 kg rostbiff
- 4 st vitlöksklyftor
- 10 st potatis
- 1 st palsternacka
- 3.5 st morötter
- 0.5 st rotselleri
- 5 st rosmarin kvistar färsk
- 1.25 dl olivolja
- salt och peppar
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Bind eventuellt upp steken med bomullssnöre. Gör små hål längs med köttet med hjälp av en skalkniv.
2
Skala vitlökarna och dela dem på längden. Stick in dem i hålen i köttet. Krydda med salt och peppar.
3
Bryn köttet runtom i lite matfett i en stekgryta. Ta upp köttet och lägg det i en långpanna.
4
Ställ långpannan mitt i ugnen och stek köttet ca 30 minuter.
5
Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Skär dem i jämnstora bitar. Lägg dem bredvid köttet i långpannan.
6
Grovhacka rosmarinen. Krydda rotfrukterna med salt och rosmarin. Ringla över olivoljan. Stek mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Köttet ska ha en innertemperatur på 60° om du vil ha köttet rosa.
7
Svep in köttet i folie och låt det vila ca 8-10 minuter. Känn så att rotfrukterna är mjuka.
8
Skär köttet i skivor och bjud rotfrukterna till.