Du behöver

  • 1 kg rostbiff
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 10 st potatis
  • 1 st palsternacka
  • 3.5 st morötter
  • 0.5 st rotselleri
  • 5 st rosmarin kvistar färsk
  • 1.25 dl olivolja
  • salt och peppar

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Bind eventuellt upp steken med bomullssnöre. Gör små hål längs med köttet med hjälp av en skalkniv.

2
Skala vitlökarna och dela dem på längden. Stick in dem i hålen i köttet. Krydda med salt och peppar.

3
Bryn köttet runtom i lite matfett i en stekgryta. Ta upp köttet och lägg det i en långpanna.

4
Ställ långpannan mitt i ugnen och stek köttet ca 30 minuter.

5
Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Skär dem i jämnstora bitar. Lägg dem bredvid köttet i långpannan.

6
Grovhacka rosmarinen. Krydda rotfrukterna med salt och rosmarin. Ringla över olivoljan. Stek mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Köttet ska ha en innertemperatur på 60° om du vil ha köttet rosa.

7
Svep in köttet i folie och låt det vila ca 8-10 minuter. Känn så att rotfrukterna är mjuka.

8
Skär köttet i skivor och bjud rotfrukterna till.