Du behöver

  • 1 st torskblock
  • 7 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 st rotselleri liten bit
  • 1 st palsternacka
  • vatten
  • salt
  • 2.5 st tomater

Frasigt täcke:

62.5 g smör eller margarin
1 tsk dragon
1.5 dl bröd smulat vitt
1 dl hackad persilja
0.75 dl riven ost

Ugn: 200-225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina fiskblocket och skär det i ca 2 cm tjocka skivor.

2
Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Skär allt i skivor. Ansa och skiva purjolöken.

3
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 6-8 minuter. Häll bort vattnet och låt rotfrukterna rinna av.

4
Lägg rotfrukterna i botten på ett smort eldfast fat. Lägg fisken ovanpå. Halvera tomaterna och ställ dem vid sidan om fisken.

5
Smält matfettet till det frasiga täcket. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om.

6
Fördela brödblandningen över fisken och tomaterna.

7
Ställ fatet mitt i ugnen och stek ca 25 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.