Du behöver
- 1 st torskblock
- 7 st potatis
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 1 st rotselleri liten bit
- 1 st palsternacka
- vatten
- salt
- 2.5 st tomater
Frasigt täcke:
62.5 g smör eller margarin
1 tsk dragon
1.5 dl bröd smulat vitt
1 dl hackad persilja
0.75 dl riven ost
Ugn: 200-225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina fiskblocket och skär det i ca 2 cm tjocka skivor.
2
Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Skär allt i skivor. Ansa och skiva purjolöken.
3
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 6-8 minuter. Häll bort vattnet och låt rotfrukterna rinna av.
4
Lägg rotfrukterna i botten på ett smort eldfast fat. Lägg fisken ovanpå. Halvera tomaterna och ställ dem vid sidan om fisken.
5
Smält matfettet till det frasiga täcket. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om.
6
Fördela brödblandningen över fisken och tomaterna.
7
Ställ fatet mitt i ugnen och stek ca 25 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.