Du behöver
- 1 st torskblock
 - 7 st potatis
 - 2 st morötter
 - 1 st purjolök
 - 1 st rotselleri liten bit
 - 1 st palsternacka
 - vatten
 - salt
 - 2.5 st tomater
 
Frasigt täcke:
                                                              62.5 g smör                       eller margarin
                                                              1 tsk dragon
                                                              1.5 dl bröd                       smulat vitt
                                                              1 dl hackad persilja
                                                              0.75 dl riven ost 
Ugn: 200-225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Tina fiskblocket och skär det i ca 2 cm tjocka skivor.
            
2
                Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Skär allt i skivor. Ansa och skiva purjolöken.
            
3
                Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 6-8 minuter. Häll bort vattnet och låt rotfrukterna rinna av.
            
4
                Lägg rotfrukterna i botten på ett smort eldfast fat. Lägg fisken ovanpå. Halvera tomaterna och ställ dem vid sidan om fisken.
            
5
                Smält matfettet till det frasiga täcket. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om.
            
6
                Fördela brödblandningen över fisken och tomaterna.
            
7
                Ställ fatet mitt i ugnen och stek ca 25 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






