Du behöver
- 1 kg rotfrukt t ex morötter, palsternacka, mandelpotatis, sötpotatis
 - 1 msk olivolja
 - salt och peppar
 - 2 msk flytande honung
 - 1 tsk timjan färsk
 - 4 st isterband
 
Senaps-creme fraiche:
                                                              2 msk senap                       grovkornig
                                                              1 dl crème fraîche
                                                              2 msk hackad persilja
                                                                salt                       svartpeppar
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala och skölj rotfrukterna. Skär dem i klyftor. Lägg rotfrukterna i en eldfast form. Ringla över olivolja och salta och peppra.
            
2
                Ställ formen mitt i ugnen och baka rotfrukterna ca 10 minuter.
            
3
                Ringla över honungen och strö på timjan. Ställ tillbaka formen i ugnen och baka rotfrukterna ytterligare ca 15-20 minuter.
            
4
                Rör samman creme fraiche med senap och persilja. Smaka av med salt och peppar.
            
5
                Dela isterbanden på längden, men skär inte igenom. Hetta upp en grillpanna och grilla isterbanden på båda sidorna. Servera de nygrillade isterbanden med de honungsrostade rotfrukterna och senaps-creme fraiche.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






