Du behöver
- 1 kg rotfrukt t ex morötter, palsternacka, mandelpotatis, sötpotatis
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk timjan färsk
- 4 st isterband
Senaps-creme fraiche:
2 msk senap grovkornig
1 dl crème fraîche
2 msk hackad persilja
salt svartpeppar
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skölj rotfrukterna. Skär dem i klyftor. Lägg rotfrukterna i en eldfast form. Ringla över olivolja och salta och peppra.
2
Ställ formen mitt i ugnen och baka rotfrukterna ca 10 minuter.
3
Ringla över honungen och strö på timjan. Ställ tillbaka formen i ugnen och baka rotfrukterna ytterligare ca 15-20 minuter.
4
Rör samman creme fraiche med senap och persilja. Smaka av med salt och peppar.
5
Dela isterbanden på längden, men skär inte igenom. Hetta upp en grillpanna och grilla isterbanden på båda sidorna. Servera de nygrillade isterbanden med de honungsrostade rotfrukterna och senaps-creme fraiche.