Du behöver
- 100 g laxfilé skinn- och benfri
- 75 g räkor med skal
- 1 skiva ananas
- 0.5 st äpple
- 0.5 st röd paprika
- chilisås ca 1 msk
Röd sås:
2 msk yoghurt mild naturell
0.5 msk chilisås
citronsaft salt, socker
Grön sås:
2 msk lättyoghurt mild naturell
örter knappt 1 msk hackade
salt ev pressad vitlök
Ugn: grill
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skär laxfilén i ca 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Dela ananasen i mindre bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
2
Trä spettet växelvis med lax, räkor, ananas, äpple och paprika.
3
Pensa allt med chilisås. Grilla spettet i ugnen ca 3-4 minuter på varje sida.
4
Rör samman yoghurt och chilisås till den röda såsen. Smaka av med citronsaft, salt och socker.
5
Hacka örterna fint till den gröna såsen och rör ner dem i yoghurten tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt. Ät spetten tillsammans med kokt ris i saffran, sallad och såserna.
Vill du att riset till spetten ska vara vackert gult utan att få saffransmak kan du koka det med gurkmeja istället.