Du behöver

  • 100 g laxfilé skinn- och benfri
  • 75 g räkor med skal
  • 1 skiva ananas
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st röd paprika
  • chilisås ca 1 msk

Röd sås:

2 msk yoghurt mild naturell
0.5 msk chilisås
citronsaft salt, socker

Grön sås:

2 msk lättyoghurt mild naturell
örter knappt 1 msk hackade
salt ev pressad vitlök

Ugn: grill

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén i ca 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Dela ananasen i mindre bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

2
Trä spettet växelvis med lax, räkor, ananas, äpple och paprika.

3
Pensa allt med chilisås. Grilla spettet i ugnen ca 3-4 minuter på varje sida.

4
Rör samman yoghurt och chilisås till den röda såsen. Smaka av med citronsaft, salt och socker.

5
Hacka örterna fint till den gröna såsen och rör ner dem i yoghurten tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt. Ät spetten tillsammans med kokt ris i saffran, sallad och såserna.


Kommentar:
Vill du att riset till spetten ska vara vackert gult utan att få saffransmak kan du koka det med gurkmeja istället.