Du behöver
- 100 g laxfilé skinn- och benfri
 - 75 g räkor med skal
 - 1 skiva ananas
 - 0.5 st äpple
 - 0.5 st röd paprika
 - chilisås ca 1 msk
 
Röd sås:
                                                              2 msk yoghurt                       mild  naturell
                                                              0.5 msk chilisås
                                                                citronsaft                       salt, socker
Grön sås:
                                                              2 msk lättyoghurt                       mild  naturell
                                                                örter                       knappt 1 msk hackade
                                                                salt                       ev pressad vitlök
Ugn: grill
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
                Skär laxfilén i ca 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Dela ananasen i mindre bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
            
2
                Trä spettet växelvis med lax, räkor, ananas, äpple och paprika.
            
3
                Pensa allt med chilisås. Grilla spettet i ugnen ca 3-4 minuter på varje sida.
            
4
                Rör samman yoghurt och chilisås till den röda såsen. Smaka av med citronsaft, salt och socker.
            
5
                Hacka örterna fint till den gröna såsen och rör ner dem i yoghurten tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt. Ät spetten tillsammans med kokt ris i saffran, sallad och såserna.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Vill du att riset till spetten ska vara vackert gult utan att få saffransmak kan du koka det med gurkmeja istället.