Du behöver

  • 3 st bakpotatis stora
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • kantareller eller annan svamp
  • 1-1/2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan eller 1
  • riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skär den borstade potatisen på längden i 1/2 cm tjocka skivor.

2
Lägg dem på smort bakplåtspapper, salta, peppra och stek dem ca 10 minuter i ugnen.

3
Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Tillsätt grädde, salt, peppar och timjan. Sjud i ca 3-5 minuter.

4
Varva potatis (3-4 skivor till varje bakelse) och svamp. Lägg potatis underst och överst. Strö över lite ost och gratinera tills potatisen är mjuk och allt är genomvarmt, ca 8-10 minuter.