Du behöver
- 3 st bakpotatis stora
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- kantareller eller annan svamp
- 1-1/2 msk smör eller margarin
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk timjan eller 1
- riven ost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Skär den borstade potatisen på längden i 1/2 cm tjocka skivor.
2
Lägg dem på smort bakplåtspapper, salta, peppra och stek dem ca 10 minuter i ugnen.
3
Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Tillsätt grädde, salt, peppar och timjan. Sjud i ca 3-5 minuter.
4
Varva potatis (3-4 skivor till varje bakelse) och svamp. Lägg potatis underst och överst. Strö över lite ost och gratinera tills potatisen är mjuk och allt är genomvarmt, ca 8-10 minuter.