Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • margarin till stekning
  • 1 st paprika röd – hackad
  • 1 st purjolök liten – skivad
  • 1 st lök gul – hackad
  • 1 st vitlöksklyfta – hackad
  • 1 st äpple syrligt – skalat och hackat
  • 1.5 st champinjoner burkar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mangochutney
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 5 dl ris jasmin
  • riven ost
  • cocktailtomater

Det här behövs till 4 personer

Gör så här

1
Koka jasminriset och låt det sedan svalana av.

2
Rensa och bena ur kycklingen, skär den i små bitar.

3
Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tilsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något.

4
Häll över grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpure, mangochutney, paprikapulver salt och peppar. Rör om väl och puttra på svag värme ca 3-5 minuter. Tillsätt kycklingköttet och puttra ca 2 minuter. Bred ut det kokta riset i en smord ungsfast form. Bred över kycklingröran, strö på ost och coktailtomater.

5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min eller tills rätten fått fin färg och är genomhet.