Du behöver
- 1 st grillad kyckling
- margarin till stekning
- 1 st paprika röd – hackad
- 1 st purjolök liten – skivad
- 1 st lök gul – hackad
- 1 st vitlöksklyfta – hackad
- 1 st äpple syrligt – skalat och hackat
- 1.5 st champinjoner burkar
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl grädde
- 1 dl mangochutney
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar
- 5 dl ris jasmin
- riven ost
- cocktailtomater
Det här behövs till 4 personer
Gör så här
1
Koka jasminriset och låt det sedan svalana av.
2
Rensa och bena ur kycklingen, skär den i små bitar.
3
Smält margarin i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, svamp, äpple och paprika tilsammans med curry tills grönsakerna mjuknat något.
4
Häll över grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpure, mangochutney, paprikapulver salt och peppar. Rör om väl och puttra på svag värme ca 3-5 minuter. Tillsätt kycklingköttet och puttra ca 2 minuter. Bred ut det kokta riset i en smord ungsfast form. Bred över kycklingröran, strö på ost och coktailtomater.
5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min eller tills rätten fått fin färg och är genomhet.