Du behöver
- 4 st saffranstagliatelle portioner, färsk
- 500 g räkor med skal
- 250 g crabsticks eller Surimistick
- 3 st salladslökar
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 tsk pressad citronsaft
Garnering:
gräslök
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina räkorna och skala dem. Tina krabbsticken och dela dem i mindre bitar.
2
Ansa och strimla salladslöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett i en kastrull.
3
Tillsätt pressad vitlök, grädde, buljong och citronsaft. Låt det koka upp och småputtra några minuter. Smaka av med salt.
4
Lägg ner krabbstick och räkor i såsen och låt dem bara bli varma, inte koka.
5
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av. Ringla över lite olja.
6
Gör nystan av pastan och toppa den med skaldjursröran. Klipp över gräslök och servera genast.
Tips! Får du inte tag på saffranspasta så kan du lägga 1 paket, 0,5 g, saffran i kokvattnet när du kokar den vanliga pastan.