Du behöver
- 4 st tagliatelle eller annan pasta
- 600 g torskfilé
- 1 dl hasselnötskärnor
- 2 st äggulor
- 3 st paprikor i blandade färger
- 2 st rödlökar
- 1 st purjolök
- 1 dl tomatjuice
- 4 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär torskfilén i bitar. Lägg dem i en eldfast form. Salta och peppra lätt.
2
Finhacka nötterna. Pensla fisken med äggulor och fördela nöthacket över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
4
Skala rödlöken och strimla den fint. Finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken.
5
Fräs rödlök, purjolök och vitlök i lite matfett i en gryta. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med en stund.
6
Rör ner pastan i lök- och paprikafräset. Tillsätt tomatjuicen och låt allt puttra samman ca 3 minuter. Lägg upp pastan och lägg torsken ovanpå. Bjud genast.
Tips! Koka alltid pasta/nudlar i rikligt med saltat vatten. Koka aldrig längre än vad anvisningarna på förpackningen visar.