Du behöver

  • 4 st tagliatelle eller annan pasta
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 2 st äggulor
  • 3 st paprikor i blandade färger
  • 2 st rödlökar
  • 1 st purjolök
  • 1 dl tomatjuice
  • 4 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär torskfilén i bitar. Lägg dem i en eldfast form. Salta och peppra lätt.

2
Finhacka nötterna. Pensla fisken med äggulor och fördela nöthacket över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

4
Skala rödlöken och strimla den fint. Finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken.

5
Fräs rödlök, purjolök och vitlök i lite matfett i en gryta. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med en stund.

6
Rör ner pastan i lök- och paprikafräset. Tillsätt tomatjuicen och låt allt puttra samman ca 3 minuter. Lägg upp pastan och lägg torsken ovanpå. Bjud genast.

Tips! Koka alltid pasta/nudlar i rikligt med saltat vatten. Koka aldrig längre än vad anvisningarna på förpackningen visar.