Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar

Rödlöksmarmelad:

1 st rödlök stor
1 msk balsamicovinäger
1 msk sirap vit
salt och peppar

Sås:

200 g kantareller
1 st rödlök liten
2 dl crème fraîche
0.5 dl vatten
1 msk soja
0.5 msk vinbärsgelé svart
300 g spenatnudlar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva löken tunt till marmeladen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg.

2
Tillsätt vinäger och sirap och låt det koka på svag värme tills all vätska har kokat in. Smaka av med salt och peppar.

3
Ansa kantarellerna till såsen och dela dem i mindre bitar. Skala och strimla löken.

4
Fräs kantarellerna i lite matfett ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den är mjuk och glansig.

5
Tillsätt creme fraiche, vatten och soja. Låt såsen puttra samman under omrörning ca 5-6 minuter. Smaka av med gelé, salt och peppar.

6
Putsa och skär fläskfilén i jämnstora bitar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett. Låt dem eftersteka några minuter. Salta och peppra.

7
Trä upp köttet på spett och håll dem varma.

8
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.

9
Rör ner den nykokta pastan i såsen och låt allt bli genomvarmt.

10
Lägg spetten ovanpå pastan och fördela rödlöksmarmeladen över spetten. Servera genast.


Kommentar:
Rödlöksmarmeladen kan du göra i god tid. Lägg spetten med fläskfilé i en ugnseldfast form och fördela marmeladen över dem. Ställ formen i ugnen några minuter så håller spetten sig varma medan nudlarna kokas.