Du behöver

  • 250 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 st kräftstjärtar burk i lag
  • 16 st räkor stora
  • 1 st lime

Pensling:

saft av 1 lime
2 msk olja
1 tsk citronpeppar
1 msk fisksås (nam pla)
1 krm kajennpeppar

Ugn: 275°

Salsa:

300 g vattenmelon
1 st gurka
1 st röd chili
hackad dill
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk vatten
1 krm vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i 2 x 2 cm kuber, rensa räkorna och skiva 1 lime tunt. Slå av spadet av kräftstjätarna.

2
Trä upp de olika ingredienserna på de blötlagda träspetten. Lägg dem på en folieklädd plåt, om de ska grillas.

3
Blanda limesaft, olja, citronpeppar, fisksås och kajennpeppar. Pensla spetten runt om med blandningen.

4
Skär melon och gurka i ytterst små tärningar. Strimla chilin. Mixa dill, olja, salt, vatten, vitpeppar och vinäger. Blanda ner tärningarna i oljedressingen. Ställ gärna salsan att mogna i kylen ett par timmar.

5
Grilla spetten högt upp i ugnen eller på grill, ca 4 minuter på var sida.


Kommentar:
Annat gott att trä på spetten är bl a pilgrimsmusslor, tigerräkor och hälleflundra.