Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer ca 500-600 g
  • salt och peppar

Tomatsalsa:

2 st gula lökar
1 st burk krossade tomater
0.25 st röd chili
3 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk basilika
0.5 st buljongtärning
salt

Jordnötssås (Gado Gado):

1 st lök liten gul
1.5 st vitlöksklyftor
0.5 krm chilipeppar
1 dl jordnötssmör
1 tsk ingefärspasta
2 msk pressad citronsaft
citron rivet skal av 1/2
1 tsk soja
3.5 dl kokosmjölk

Paprikaröra:

1 st paprika röd + 1 gul
150 g haricots verts
2 st vitlök
mandelspån rostade
350 g pasta nudlar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lökarna till tomatsalsan och hacka dem fint. Kärna ur chilin och hacka den fint. Fräs lök och chili i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, socker, basilika och buljongtärning. Låt koka samman på svag värme, ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Håll salsan varm.

2
Skala och finhacka löken till jordnötssåsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen sjuda på svag värme ca 10-15 minuter. Rör då och då i den. Smaka av. Håll såsen varm.

3
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs paprikorna, vitlöken och haricots verts i lite matfett några minuter. Strö över rostade mandelspån.

4
Stek kycklingbrösten gyllene runtom i lite matfett. Salta och peppra. Sänk värmen och låt köttet efersteka ca 8-10 minuter eller tills det är vitt och köttsaften är klar (genomskinlig).

5
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Bjud kycklingen tillsammans med 2 såser, grönsaker och pasta.