Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st äpple syrligt
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2.5 tsk curry
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st paprika 1/2 röd, 1/2 gul

Äppelkål:

0.75 kg vitkål
1 st purjolök
2 dl vatten
2 msk soja
1 msk ingefärspasta
0.5 tsk salt
1 st äpple syrligt
1 st purjolök
hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla vitkålen fint och skär den i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.

2
Koka upp vatten, soja, ingefärspasta och salt. Lägg i kålen, löken och äpplet. Låt röran koka på svag värme ca 10 minuter eller tills kålen är mjuk.

3
Skala och riv äpplet. Skala och finhacka löken.

4
Arbeta samman färsen med ägg, äpple, lök, salt, peppar och curry. Forma runda bullar.

5
Stek bullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 5-6 minuter.

6
Skär paprikan i mindre bitar. Stek dem lätt i lite matfett. Trä upp currybullar och paprika på spett. Strö hackad persilja över äppelkålen. Lägg speten ovanpå kålen.