Du behöver
- 4 st kycklingfiléer ca 500 g
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen ingefära
- 1.5 tsk garam masala
- 1 krm kajennpeppar
- 1 tsk gurkmeja
Citronris:
3 dl ris långkornigt
6 dl grönsaksbuljong
3 tsk vallmofrö
citron rivet skal av 1
2 msk pressad citronsaft
Ugn: grill 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Rör samman yoghurten med pressad vitlök, salt, ingefära, garam masala, peppar och gurkmeja.
2
Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg ner dem i yoghurten och låt det ligga i kylen minst 4 timmar.
3
Lägg vallmofrön i en kastrull och rosta dem tills det börjar knäppa i dem. Tillsätt buljong och ris. Låt det koka enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av.
4
Trä upp köttet på blötlagda spett. Grilla dem i ugnen ca 8 minuter på varje sida. Bjud någon grönsak till.