Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer ca 500 g
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1.5 tsk garam masala
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk gurkmeja

Citronris:

3 dl ris långkornigt
6 dl grönsaksbuljong
3 tsk vallmofrö
citron rivet skal av 1
2 msk pressad citronsaft

Ugn: grill 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman yoghurten med pressad vitlök, salt, ingefära, garam masala, peppar och gurkmeja.

2
Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg ner dem i yoghurten och låt det ligga i kylen minst 4 timmar.

3
Lägg vallmofrön i en kastrull och rosta dem tills det börjar knäppa i dem. Tillsätt buljong och ris. Låt det koka enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av.

4
Trä upp köttet på blötlagda spett. Grilla dem i ugnen ca 8 minuter på varje sida. Bjud någon grönsak till.