Du behöver
- 400 g köttfärs
- 4 st bifftomat
- 500 g keso
- 1 st gul lök
- 1/2-1 tsk salt
- 1/2-1 krm peppar
- 1 tsk basilika
- 1 st ägg
- 1 dl riven ost
Stekta grönsaker:
2 st paprikor gula
1 st squash
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
pressad citronsaft
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär toppen av tomaterna och gröp ur köttet. Ställ tomaterna i en smord eldfast form.
2
Arbeta samman färsen med keso, riven lök, salt, peppar och basilika. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet.
3
Fyll tomaterna med färsen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter.
4
Kärna ur paprikorna. Skär paprika, squash och purjolök i strimlor. Skiva vitlöken tunt. Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar. Salta och peppra.