Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 4 st bifftomat
  • 500 g keso
  • 1 st gul lök
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1/2-1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 st ägg
  • 1 dl riven ost

Stekta grönsaker:

2 st paprikor gula
1 st squash
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
pressad citronsaft

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär toppen av tomaterna och gröp ur köttet. Ställ tomaterna i en smord eldfast form.

2
Arbeta samman färsen med keso, riven lök, salt, peppar och basilika. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet.

3
Fyll tomaterna med färsen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter.

4
Kärna ur paprikorna. Skär paprika, squash och purjolök i strimlor. Skiva vitlöken tunt. Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar. Salta och peppra.