Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 msk socker
0.5 st Àgg uppvispat
1 msk vatten

Ugn: 200°

KrÀm:

2 st citron
3 st Àgg
2 dl socker
100 g smör eller margarin
1.5 dl vispgrÀdde

Garnering:

1/2-1 l jordgubbar
citronmeliss

Det hÀr behövs för 6-8 port:

Gör sÄ hÀr

1
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smula i fettet och tillsÀtt Àgg och vatten. Kavla eller klÀm ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.

2
Nagga och lÄt degen stÄ kallt i ca 15 minuter. GrÀdda ca 20 minuter. LÄt pajskalet kallna.

3
Riv skalet av de tvÀttade citronerna. Pressa ur saften.

4
Vispa samman Àgg och socker. TillsÀtt skal och saft. Sjud upp det under vispning till en tjock krÀm. Klicka i fettet. LÄt krÀmen kallna.

5
Vispa grÀdden och rör ner krÀmen. Bred ut den i pajskalet och garnera med jordgubbar och citronmeliss.


Kommentar:
Dessertens pajskal och krÀm kan göras fÀrdiga i förvÀg. Fyll krÀmen i skalet innan desserten ska Àtas.