Du behöver
- 6 st kycklingfiléer
 - 2 st gula lökar
 - 6 st potatis
 - 4 st morötter
 - 150 g selleri
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1.5 dl vatten
 - 3 msk kycklingfond eller 1 1
 - 10 st vitpepparkorn
 - 1.5 tsk salt
 - 3 st lagerblad
 
Sås:
                                                                buljong                       från rotsakskoket
                                                              1.5 dl matlagningsgrädde
                                                                saft                       från 1 citron
                                                              0.5 tsk salt
                                                              1/2-1 tsk socker
                                                              1 dl hackad persilja 
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
                Skala lök och rotfrukter och skär dem i stora tärningar, ca 2 x 2 cm. Finhacka vitlöken.
            
2
                Lägg allt i en gryta och häll på vattnet. Lägg i salt, kryddor och kycklingfond. Sjud under lock tills allt är halvmjukt, ca 10 minuter.
            
3
                Lägg i kycklingfiléerna och sjud tills de är färdiga och rotfrukterna mjuka, ca 10 minuter.
            
4
                Sila av buljongen i en annan kastrull och blanda ner grädde, citronsaft, salt, socker och persilja. Koka upp och mixa sedan såsen tills den är skummig.
            
5
                Servera grytan i djupa tallrikar och häll rikligt av såsen över. Duka med både sked, kniv och gaffel.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






