Du behöver
- 6 st kycklingfiléer
- 2 st gula lökar
- 6 st potatis
- 4 st morötter
- 150 g selleri
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl vatten
- 3 msk kycklingfond eller 1 1
- 10 st vitpepparkorn
- 1.5 tsk salt
- 3 st lagerblad
Sås:
buljong från rotsakskoket
1.5 dl matlagningsgrädde
saft från 1 citron
0.5 tsk salt
1/2-1 tsk socker
1 dl hackad persilja
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skala lök och rotfrukter och skär dem i stora tärningar, ca 2 x 2 cm. Finhacka vitlöken.
2
Lägg allt i en gryta och häll på vattnet. Lägg i salt, kryddor och kycklingfond. Sjud under lock tills allt är halvmjukt, ca 10 minuter.
3
Lägg i kycklingfiléerna och sjud tills de är färdiga och rotfrukterna mjuka, ca 10 minuter.
4
Sila av buljongen i en annan kastrull och blanda ner grädde, citronsaft, salt, socker och persilja. Koka upp och mixa sedan såsen tills den är skummig.
5
Servera grytan i djupa tallrikar och häll rikligt av såsen över. Duka med både sked, kniv och gaffel.