Du behöver

  • 6 st kycklingfiléer
  • 2 st gula lökar
  • 6 st potatis
  • 4 st morötter
  • 150 g selleri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond eller 1 1
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1.5 tsk salt
  • 3 st lagerblad

Sås:

buljong från rotsakskoket
1.5 dl matlagningsgrädde
saft från 1 citron
0.5 tsk salt
1/2-1 tsk socker
1 dl hackad persilja

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skala lök och rotfrukter och skär dem i stora tärningar, ca 2 x 2 cm. Finhacka vitlöken.

2
Lägg allt i en gryta och häll på vattnet. Lägg i salt, kryddor och kycklingfond. Sjud under lock tills allt är halvmjukt, ca 10 minuter.

3
Lägg i kycklingfiléerna och sjud tills de är färdiga och rotfrukterna mjuka, ca 10 minuter.

4
Sila av buljongen i en annan kastrull och blanda ner grädde, citronsaft, salt, socker och persilja. Koka upp och mixa sedan såsen tills den är skummig.

5
Servera grytan i djupa tallrikar och häll rikligt av såsen över. Duka med både sked, kniv och gaffel.