Du behöver

  • 1 st lasagneplattor à 200 g eller 8 torkade plattor
  • 150 g parmaskinka eller rökt skinka
  • 2 st tomater
  • 1 st tomater burk passerade
  • 1 msk salvia eller 1 tsk torkad
  • 0.5 tsk salt
  • peppar
  • ost ca 3 dl riven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela de färska lasagneplattorna i 8 lika stora bitar. Koka de torkade lasagneplattorna mjuka i lite lättsaltat vatten. Ta upp plattorna. Lägg ut lasagneplattorna.

2
Strimla skinkan. Skär tomaterna i klyftor och kärna ur dem. Hacka dem ganska fint.

3
Rör samman passerade tomater med salvia och smaka av med salt och peppar.

4
Fördela skinka och hackade tomater ovanpå halva lasagneplattorna. Strö över osten men spara lite till gratineringen. Lägg ca 1 msk tomatsås över varje platta.

5
Vik ihop till 8 kuddar. Lägg dem på eldfast form. Häll resten av tomatsåsen runtom. Strö lite ost över kuddarna.

6
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med lite salvia.