Du behöver

  • 400 g rostbiff grillad skivad

Marinad:

2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar grovmalen

Garnering:

bladpersilja cocktailtomater

Potatissallad:

800 g kokta färskpotatisar skalad
250 g majskorn
0.5 dl majonnäs
1.5 dl gräddfil
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
1.5 st vårlök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman balsamvinäger med olja, salt och peppar.

2
Lägg rostbiffen i en form eller skål och häll över marinaden. Ställ det kallt några timmar. Vänd på rostbiffen någon gång under tiden.

3
Dela de kalla kokta potatisarna i mindre bitar. Blanda dem med majskornen.

4
Rör samman gräddfilen med majonnäs och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dressingen i potatisen/majsen.

5
Ansa och strimla vårlöken. Strö löken över potatissalladen.

6
Lägg upp rostbiffen på ett uppläggningsfat och häll marinaden över. Garnera med bladpersilja och cocktailtomater. Bjud rostbiffen tillsammans med potatis- och majssallad.