Du behöver

  • 0.5 kg blandfärs
  • 1.5 msk aromatkrydda
  • champinjoner färska
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • kinesisk soja
  • örtagårdakrydda

4 personer

Gör så här

1
Blanda färsen med aromatkrydda och rulla ihop till längder, ungefär som en fläskfilé.

2
Lägg i plastpåse och lägg in i frysen och låt stå ca 4-5 timmar.

3
Skär upp dem halvfrusna “filén” i 1 cm-tjocka skivor och stek dem i en stekpanna.

4
Lägg över de färsigstekta skivorna i en ugnssäker form.

5
Fräs champinjonerna och lägg dem över köttet i formen. Krydda med Örtagårdskryddan.

6
Blanda 3 dl grädde, 2 dl créme fraiche och kinesisk soja och häll det över köttet.

7
Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med ris och en sallad. Det smakar som riktigt fläskfilé.