Du behöver
- 0.5 kg blandfärs
- 1.5 msk aromatkrydda
- champinjoner färska
- 3 dl grädde
- 2 dl crème fraîche
- kinesisk soja
- örtagårdakrydda
4 personer
Gör så här
1
Blanda färsen med aromatkrydda och rulla ihop till längder, ungefär som en fläskfilé.
2
Lägg i plastpåse och lägg in i frysen och låt stå ca 4-5 timmar.
3
Skär upp dem halvfrusna “filén” i 1 cm-tjocka skivor och stek dem i en stekpanna.
4
Lägg över de färsigstekta skivorna i en ugnssäker form.
5
Fräs champinjonerna och lägg dem över köttet i formen. Krydda med Örtagårdskryddan.
6
Blanda 3 dl grädde, 2 dl créme fraiche och kinesisk soja och häll det över köttet.
7
Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med ris och en sallad. Det smakar som riktigt fläskfilé.