Du behöver

  • 500 g rostbiff innanlår eller högrev
  • 1.5 st paprikor
  • 1 st squash
  • 0.5 tsk salt

Marinad:

0.5 dl olja
0.5 dl soja
0.5 dl chilisås
2 msk vinäger
2 msk farinsocker
1 tsk paprika stark

Guacamole:

2 st avokado
1 msk saft av citron
1 st tomat
0.5 msk lök gul riven eller
schalottenlök en finhackad
1 st vitlöksklyfta pressad
1 krm salt
0.5 krm peppar

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i jämnstora bitar. Blanda samman marinaden. Marinera köttet minst en timme. Skär paprikorna och squashen i bitar.

2
Trä upp köttet och grönsakerna växelvis på grillspett. Använd dubbla spett, så snurrar inte kött och grönsaker runt. Grilla ca 6 minuter. Vrid spetten då och då.

3
Guacamole: Skala avokadorna. Dela, kärna ur och mosa dem med citronsaften, för att de inte ska mörkna i färgen. Blanda medhackad tomat (utan kärnor), gul lök, vitlök, salt och peppar.

4
Servera med guacamole, sallad och bröd.