Du behöver

  • 650 g torskfilé
  • 6 st ansjovis
  • ströbröd och vetemjöl för panering
  • 1 st ägg
  • 4 dl grädde
  • potatis eller pressa

Gör så här

1
Börja med att dubbelpanera torskfileérna: doppa dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och avsluta med ströbröd.

2
Stek filéerna i stekpanna. Dra ner värmen då dom fått en brynt yta. Efterstek några minuter. Lägg dom åt sidan.

3
Hacka ansjovisen fint (även om de är hela, eftersom slagget silas bort).

4
Stek hacket i het stekpanna och häll på all grädden. Låt det koka ihop 3-4 minuter. Sila såsen så den blir slät. Inga kryddor behövs enär det redan finns i ansjovisen.

5
Servera fisken tillsammans med pressad kokt potatis eller puré.

6
Jättedillknippa passar bra som tillbehör.