Du behöver
- 650 g torskfilé
- 6 st ansjovis
- ströbröd och vetemjöl för panering
- 1 st ägg
- 4 dl grädde
- potatis eller pressa
Gör så här
1
Börja med att dubbelpanera torskfileérna: doppa dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och avsluta med ströbröd.
2
Stek filéerna i stekpanna. Dra ner värmen då dom fått en brynt yta. Efterstek några minuter. Lägg dom åt sidan.
3
Hacka ansjovisen fint (även om de är hela, eftersom slagget silas bort).
4
Stek hacket i het stekpanna och häll på all grädden. Låt det koka ihop 3-4 minuter. Sila såsen så den blir slät. Inga kryddor behövs enär det redan finns i ansjovisen.
5
Servera fisken tillsammans med pressad kokt potatis eller puré.
6
Jättedillknippa passar bra som tillbehör.