Du behöver

  • 400 g kalvnjure
  • 2 skiva vitt bröd
  • 150 g nötfärs
  • salt
  • paprikapulver
  • 1 st sås påse brun
  • 2 msk grädde
  • 2 msk rödvin
  • 2 st lökar finhackade gula
  • 50 g smör
  • vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Det här räcker till tre personer:

Gör så här

1
Putsa och skölj njuren och skär den i skivor.

2
Blöt upp brödskivorna i lite vatten och mosa dem med en sked. Blanda köttfärsen väl med det uppblöta brödet ock krydda med salt och paprika. Forma små köttbullar av färsen.

3
Koka såsen efter anvisningarna på påsen,späd med grädden och rödvinet ock tillsätt den finhackade löken. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem koka i 1 minut. Lyft sedan av kastrullen från värmen.

4
Stek hastigt njuren gyllenbrun på båda sidor i 2 msk hett smör, salta och peppra lätt. Lägg ner njuren i såsen med köttbullarna. Låt alltsammans bli genomhett och blanka av med en smörklick.

5
Häll upp rätten i en skål och strö över hackad persilja.

6
Serveras med kokt ris eller potatiskroketter och grönsallad.