Du behöver
- 400 g kalvnjure
- 2 skiva vitt bröd
- 150 g nötfärs
- salt
- paprikapulver
- 1 st sås påse brun
- 2 msk grädde
- 2 msk rödvin
- 2 st lökar finhackade gula
- 50 g smör
- vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
Det här räcker till tre personer:
Gör så här
1
Putsa och skölj njuren och skär den i skivor.
2
Blöt upp brödskivorna i lite vatten och mosa dem med en sked. Blanda köttfärsen väl med det uppblöta brödet ock krydda med salt och paprika. Forma små köttbullar av färsen.
3
Koka såsen efter anvisningarna på påsen,späd med grädden och rödvinet ock tillsätt den finhackade löken. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem koka i 1 minut. Lyft sedan av kastrullen från värmen.
4
Stek hastigt njuren gyllenbrun på båda sidor i 2 msk hett smör, salta och peppra lätt. Lägg ner njuren i såsen med köttbullarna. Låt alltsammans bli genomhett och blanka av med en smörklick.
5
Häll upp rätten i en skål och strö över hackad persilja.
6
Serveras med kokt ris eller potatiskroketter och grönsallad.