Du behöver

  • 12 st lövbiff stora skivor
  • 3 st champinjoner medelstora färska
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st crème fraîche med löksmak
  • 5 st tomater soltorkade i olivolja
  • 1 tsk örtkrydda (basilika, timjan, mejram, oregano, dragon blandat)

Sås:

3 dl oxbuljongtärning
3 tsk svartpeppar grovmalen
2 tsk soja
2 tsk dijonsenap
1.5 dl crème fraîche
3 tsk konjak

Hasselbackspotatis:

12 st potatis medelstora
salt
smält smör
2 msk ströbröd

Ugn: 225º

Det här behövs för 6 personer

Gör så här

1
Börja med hasselbackspotatisen. Skala potatisen. Lägg den i en träsked och skär i skivor, inte helt igenom. Placera potatisen i en smord glasform, pensla med lite smör och salta lätt. Stek potatisen i 225 gr ugn ca. 45 minuter. Strö över ströbrödet när ca. 10 minuter återstår.

2
Hacka champinjoner, schalottenlök och tomater. Rör ihop med osten och smaksätt med kryddor.

3
Salta köttskivorna och mal lite svartpeppar på. Lägg en klick fyllning på varje köttskiva och rulla ihop. Knyt en tråd runt. Bryn rulladerna i stekpanna och låt dem eftersteka 10 min.

4
Sås: Stöt pepparkornen grovt och lägg dem i en panna. Häll på buljong och soja. Klicka i senap och creme fraiche och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och ev. mer peppar (tänk på att pepparsmaken framträder mer efter en stunds kokning). Tillsätt konjaken.

5
Ta bort tråden från rulladerna. Slå såsen över köttet och låt sjuda ett par minuter. Servera med hasselbackspotatisen och en grönsallad.