Du behöver
- 1 kg oxfilé
- 1 st paprika röd och 1 grön
- 1 st burk champinjoner (400 gr)
- 1 l vispgrädde
- 2 dl chilisås heinz
- 1 pkt gratängost riven
- salt och svartpeppar efter smak.
Ugn: 225º
Gör så här
1
Bryn champinjonerna i lite smör.
2
Vispa grädden och rör i chilisåsen. Salta och peppra.
3
Skiva oxfilén i ca 2 cm tunna skivor och bryn dem i lite smör. Salta och peppra efter stekningen. Lägg de stekta skivorna i en eldfast form.
4
Lägg champinjonerna på oxfiléskivorna. Häll över chilligrädden.
5
Sätt in gratängen i ugnen. Efter 15 minuter strö över osten. Låt rätten stå ytterligare ca. 20 minuter i ugnen.
Man kan byta ut oxfilén och andvända antingen fläskfilé eller kycklingfilé för ett lite billigare alternativ. Rätten är lika god vad man än väljer för kött.