Du behöver

  • 1 kg oxfilé
  • 1 st paprika röd och 1 grön
  • 1 st burk champinjoner (400 gr)
  • 1 l vispgrädde
  • 2 dl chilisås heinz
  • 1 pkt gratängost riven
  • salt och svartpeppar efter smak.

Ugn: 225º

Gör så här

1
Bryn champinjonerna i lite smör.

2
Vispa grädden och rör i chilisåsen. Salta och peppra.

3
Skiva oxfilén i ca 2 cm tunna skivor och bryn dem i lite smör. Salta och peppra efter stekningen. Lägg de stekta skivorna i en eldfast form.

4
Lägg champinjonerna på oxfiléskivorna. Häll över chilligrädden.

5
Sätt in gratängen i ugnen. Efter 15 minuter strö över osten. Låt rätten stå ytterligare ca. 20 minuter i ugnen.


Kommentar:
Man kan byta ut oxfilén och andvända antingen fläskfilé eller kycklingfilé för ett lite billigare alternativ. Rätten är lika god vad man än väljer för kött.