Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk rosmarin

Potatissallad:

potatis ca 700 g kokt och skalad
5.5 st marinerade soltorkade tomater
2 st vårlök
2 msk pesto
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva poatisen. Hacka tomaterna. Ansa och strimla vårlöken. Blanda potyatis, tomater och lök i en skål.

2
Rör samman oljan med vinäger, pesto, salt och peppar. Häll det över potatisen och rör om försiktigt.

3
Häll vatten, smulad buljongtärning, soja, balsamvinäger, pressad vitlök och rosmarin i en låg vid panna. Låt det koka upp. Lägg i kycklingfiléerna och låt allt puttra på svag värme under lock ca 10-12 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.

4
Ta upp filéerna och skär dem på snedden. Bjud dem tillsammans med potatissalladen.