Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1 msk olja

Grönsaksröra:

1 st purjolök
2 st paprikor i olika färger
1 st äpple
2 st vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin malen
0.5 st salsa burk pineapple
salt och peppar
6 st tortillabröd
ost ca 2 dl riven
1 st röd paprika

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den. Rör samman chili med soja, honung och olja.

2
Strimla kycklinglårfiléerna och lägg ner demi marinaden. Ställ det svalt några timmar.

3
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Fräs purjolök, paprika och äpple i lite matfett tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt oregano och spiskummin. Låt allt fräsa några minuter till.

4
Tillsätt salsan och låt det puttra samman. Smaka av.

5
Ta upp kycklingen ur marinaden och torka av den. Bryn den i lite matfett 3-4 minuter så att den blir genomstekt. Salta och peppra.

6
Lägg ut tortillasbröden. Lägg lite riven ost i botten och fördela grönsaksröra och kyckling ovanpå. Vik ihop till små paket. Lägg paketen på eldfast fat.

7
Kärna ur och hacka paprikan. Strö lite ost och paprikatärningar över varje paket. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.