Du behöver

  • 400 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika
  • 2.5 st tomater
  • 1 st squash
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2.5 msk olivolja

Rullader:

500 g blandfärs
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk basilika
0.5 msk senap
1 msk tomatpuré

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala eller skrapa potatisen. Skiva den och lägg skivorna i botten på en smord eldfast form tillsammans med skalad och skivad lök.

2
Kärna ur paprikan och strimla den. Skiva tomaterna och squashen.

3
Lägg paprika, tomater och squash i rader över potatisen. Krydda med salt, peppar och timjan. Ringla över oljan.

4
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk.

5
Lägg ströbrödet i en skål och häll över vatten. Låt det svälla ca 10 minuter.

6
Tillsätt färs, ägg, salt, peppar, basilika, senap och tomatpuré. Arbeta samman allt till en smidig smet. Forma ovala bullar.

7
Stek dem gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt rulladerna eftersteka på svag värme, eventuellt med en bottenskyla vatten, ca 5-8 minuter.