Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

I formen:

2 msk smör eller margarin
3 msk farinsocker
ananasringar ca 4
cocktailbär ca 7

Ugn: 150°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält farinsockret tillsammans med 2 msk fett i en stekpanna av gjutjärn. Häll det i botten på en smord form eller låt det vara kvar i stekpannan om du kan baka kakan i den.

2
Placera ananasen i smeten och lägg ett bär i varje ring.

3
Rör fett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.

4
Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner detta i äggsmeten. Häll smeten över frukten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Pröva med en sticka, den ska vara torr när kakan är färdig. Låt kakan stå en stund innan den försiktigt stjälps upp. Bjud gärna vaniljsås eller vispad grädde till.


Kommentar:
En kallrörd vaniljsås gör du så här: Vispa 2 ägg pösiga med 2 msk socker och 1 msk vaniljsocker. Vispa 2 dl grädde och blanda i äggsmeten, sen är såsen klar!