Du behöver

  • 3 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 dl hönsbuljong
  • 2 st citrongräs
  • 1 tsk ingefära riven
  • sambal oelek
  • 150 g spaghetti
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • apelsinskivor
  • kryddgrönt
  • 1 tsk örtsalt Herbamare
  • 100 g lasagneplattor färska
  • 175 g fetaost light
  • 1 dl oliver svarta stora
  • persilja och oregano

Ugn: 200º

olja
äggringar eller utstickare

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikan.

2
Fräs grönsakerna i lite matfett tills de är glansiga. Tillsätt pressad vitlök.

3
Krossa citrongräset och lägg ner det i kastrullen tillsammans med riven ingefära, sambal oelek och buljong. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.

4
Mixa soppan i en matberedare eller mixer till en slät puré.

5
Bryt sönder spaghettin i små bitar. Koka dem mjuka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av.

6
Rör ut creme fraichen med apelsinsaft.

7
Häll tillbaka soppan i kastrullen tillsammans med pastan. Låt allt bli genomvarmt.

8
Häll upp soppan i portionsskålar och ringla lite apelsincreme fraiche över och garnera med apelsinskiva och kryddgrönt.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.