Du behöver
- 3 st morötter
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- 10 dl hönsbuljong
- 2 st citrongräs
- 1 tsk ingefära riven
- sambal oelek
- 150 g spaghetti
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 msk pressad apelsinsaft
- apelsinskivor
- kryddgrönt
- 1 tsk örtsalt Herbamare
- 100 g lasagneplattor färska
- 175 g fetaost light
- 1 dl oliver svarta stora
- persilja och oregano
Ugn: 200º
olja
äggringar eller utstickare
Servera med:
brytbönor kokta
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikan.
2
Fräs grönsakerna i lite matfett tills de är glansiga. Tillsätt pressad vitlök.
3
Krossa citrongräset och lägg ner det i kastrullen tillsammans med riven ingefära, sambal oelek och buljong. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
4
Mixa soppan i en matberedare eller mixer till en slät puré.
5
Bryt sönder spaghettin i små bitar. Koka dem mjuka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av.
6
Rör ut creme fraichen med apelsinsaft.
7
Häll tillbaka soppan i kastrullen tillsammans med pastan. Låt allt bli genomvarmt.
8
Häll upp soppan i portionsskålar och ringla lite apelsincreme fraiche över och garnera med apelsinskiva och kryddgrönt.
9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.