Du behöver
- 500 g kassler benfri
- peppar
- 1 st gul lök
- 2 st äpplen
- 1 dl äppeljuice konc
- 1.5 tsk dragon
- 1 st vitlöksklyfta
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 0.5 st köttbuljongtärning
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i lite matfett på båda sidorna. Peppra lätt. Lägg över dem i en ny stekpanna.
2
Skala och finhacka löken. Halvera äpplena, kärna ur dem och skär dem i klyftor.
3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Lägg över löken i kasslerpannan. Tillsätt äppelklyftor, äppeljuice, dragon, smulad buljongtärning och pressad vitlök.
4
Häll grädden över det hela och låt det småputtra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av.