Du behöver

  • 150 g digestivekex (ca 11 kex)
  • 50 g smör osaltat

Fyllning:

300 g marshmallows
6 msk mjölk
0.5 tsk kanel
350 g mörk blockchoklad
4 dl vispgrädde
4 msk rom
4 msk kaffe starkt
75 g pekannötter eller valnötter

Garnering:

kakaopulver
50 g blockchoklad riven mörk

Det här behövs för ca 8 bitar:

Gör så här

1
Krossa kexen. Smält smöret. Blanda samman smör och kexsmulor. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.

2
Lägg marshmallows i en kastrull tillsammans med mjölk och kanel. Låt det smälta på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt det bli kallt.

3
Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt chokladen svalna lite. Grovhacka nötterna. Vispa grädden till skum.

4
Rör ner rom, kaffe, choklad och grädde i marshmallowsblandningen. Bred ut massan i formen. Ställ dem kallt att stelna.

5
Sikta kakaopulver över den kalla kakan och strö över rivet blockchoklad.