Du behöver

Botten:

150 g smör eller margarin
1 msk socker
3.5 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g kokosfett
5 dl florsocker (300 g)
2 st ägg
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 225°/200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Hacka fettet i mjölet blandat med socker. Arbeta ihop det till en deg. Kavla eller kläm ut ca 2/3 av degen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Låt degen gå en bit upp på formens kant.

2
Lägg en folieremsa runt kanten på formen. (Då åker degen inte ner.) Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225°. Ta bort folieremsan.

3
Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa florsocker och ägg pösigt. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt kokosfettet.

4
Häll fyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och tag ut ett runt lock eller “dekorationskakor” och lägg på tryffelsmeten. Grädda färdigt i 200° i ca 30 minuter. Låt tårtan svalna innan den tas ur formen. Servera tårtan kall, gärna med en klick vispad grädde.