Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
Toscaglasyr:
                                                              100 g mandelspån
                                                              75 g smör                       eller margarin
                                                              0.75 dl socker
                                                              1 msk vetemjöl
                                                              1 msk mjölk 
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
                Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
            
2
                Rör ner det avsvalnade matfettet i äggsmeten. Rör till sist ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
            
3
                Lägg alla ingredienserna till toscaglasyren i en kastrull. Låt glasyren sjuda på svag värme under omrörning. (Glasyren får inte koka då sockrar den sig och fettet kryper ut.)
            
4
                Ta ut kakan och bred glasyren snabbt över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i ca 15 minuter eller tills glasyren har fin färg. Låt kakan svalna i formen. Lossa kakan med hjälp av en kniv. Låt kakan kallna på galler. Förvara kakan övertäckt, t ex med en tallrik, på sval plats.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            