Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl

Toscaglasyr:

100 g mandelspån
75 g smör eller margarin
0.75 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
Rör ner det avsvalnade matfettet i äggsmeten. Rör till sist ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.

3
Lägg alla ingredienserna till toscaglasyren i en kastrull. Låt glasyren sjuda på svag värme under omrörning. (Glasyren får inte koka då sockrar den sig och fettet kryper ut.)

4
Ta ut kakan och bred glasyren snabbt över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i ca 15 minuter eller tills glasyren har fin färg. Låt kakan svalna i formen. Lossa kakan med hjälp av en kniv. Låt kakan kallna på galler. Förvara kakan övertäckt, t ex med en tallrik, på sval plats.