Du behöver

  • 2 st bakpotatis stora
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk timjan
  • matolja lite

Quornbullar:

1.5 dl vatten
1.5 dl ströbröd
300 g Quornfärs
1 st ägg
1 st gul lök
1.5 msk ajvar relich
0.5 tsk salt
1 krm peppar

Tomatsalsa:

11 st soltorkade tomater
1 st rödlök
2 msk balsamvinäger
0.5 dl russin
1 tsk socker
1/2-1 st chilifrukt
0.5 st burk krossade tomater
salt

Stekning:

ströbröd
margarin

Ugn: 200

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med potatisen. Tvätta och torka den väl. Dela potatisarna på längden och ställ halvorna i en liten långpanna. Droppa över lite matolja och krydda med salt och timjan. Baka potatisarna mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills de är mjuka.

2
Häll ströbrödet i en skål och häll över vattnet. Låt det stå och svälla några minuter.

3
Tillsätt quornfärs, ägg, finhackad lök, ajvar relich, salt och peppar. Arbeta till en jämn smet.

4
Forma ovala bullar och vänd dem i ströbröd.

5
Häll kokande vatten över de soltorkade tomaterna och låt dem ligga ca 10 minuter. Häll bort vattnet och hacka dem.

6
Skala och skiva rödlöken tunt. Ta bort kärnor och hinnor på chilin. Finhacka den.

7
Lägg soltorkade tomater, krossade tomater, rödlök, chili, russin och socker i en kastrull. Låt det stå och puttra samman ca 10 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt.

8
Stek quornbiffarna i lite matfett tills de är gyllene runtom.

9
Bjud quornbullarna tillsammans med tomatsalsan och potatishalvor.


Kommentar:
Om du skär bort en liten bit i botten på potatishalvorna så står de stadigt i ugnen.