Asiatisk lax med wokgrönsaker

Bjud gärna jasminris till denna laxrätt med inspiration från det asiatiska köket.

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st wokgrönsaker ca 500 g

Dressing:

1 msk wasabi pulver
1 tsk fransk senap
4 msk matolja
2 tsk vinäger

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.

2
Skala och finhacka vitlöken. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft. Häll över grädden.

3
Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter.

4
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället.

5
Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till.

6
Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.

Scroll to Top