Du behöver
- 600 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk farinsocker
- 1 msk pressad limesaft
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2 dl vispgrädde
- 1 st wokgrönsaker ca 500 g
Dressing:
1 msk wasabi pulver
1 tsk fransk senap
4 msk matolja
2 tsk vinäger
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.
2
Skala och finhacka vitlöken. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft. Häll över grädden.
3
Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter.
4
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället.
5
Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till.
6
Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.