Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vatten kokt
Fyllning:
                                                              120 st smör                       gr
                                                              1 st socker                       kaffekopp
                                                              2 tsk vanilj
                                                              0.5 st kaffegrädde                       kaffekopp
Det här behövs till 15 till 20 bitar:
Gör så här
1
                Vispa ägg och socker poröst. Vetemjöl blandat med bakpulver blandas ner i smeten växelvis med det kokta vattnet. Häll smeten i en bröad 2l avlång form.
            
2
                Grädda kakan i ca 175-200 grader i ca 40 min, tills kakan känns torr.
            
3
                Rör ihop fyllningen under svag värme. OBS! Det får ej koka upp. Tag av fyllningen från spisen och låt den svalna.
            
4
                När kakan svalnat skär upp den i 3 delar, som en tårtbotten. Bred ut fyllningen och lägg ihop igen. Låt kakan stå i kylen några timmar och dra till sig fyllningen.
            









 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            