Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 75 g margarin
  • 0.5 dl blåbärspulver
  • 20 st blockchoklad bitar

Gör så här

1
Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda salt och bakpulver med mjölet. Blanda i mjölblandningen i smeten omväxlande med mjölken.

2
Häll i det avsvalnade margarinet. Häll upp 1/4 av smeten i en annan bunke. Blanda i blåbärspulvret i den ena bunken och vaniljsockret i den andra.

3
Fyll muffinsformarna till 1/4 med blåbärssmeten, lägg sedan på en blockchokladbit i varje form. Häll på vaniljsmeten så formarna är fyllda till 3/4.

4
Grädda i 220 grader ca 13-15 min.