Du behöver
- 400 g kassler
- 2 msk timjan färsk hackad
- 600 g potatis
- 1.5 msk olivolja
- 1 tsk chilipulver
- salt och peppar
Paprikasås:
1 st paprika rejält stor röd
1 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Skär kasslern i ganska tunna skivor. Strö över timjan.
2
Borsta potatisen noga, skär den i klyftor, lägg dem i smord form och fördela olivoljan över. Krydda med chili, salt och peppar. Sätt in i ugn, 225 grader, ca 40 minuter.
3
Skär paprikan i bitar, fräs dem i olivoljan, häll över buljong och låt puttra ca 10 minuter. Kör paprikan tillsammans med hälften av buljongen i matberedare, häll över såsen i en kastrull och späd med ytterligare buljong till lagom konsistens.
4
Värm kasslern i panna eller ugn och servera med potatisklyftor och paprikasås.