Du behöver

  • morötter palsternackor, paprika, jordärtsskockor och lök
  • 1 st burk kikärter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • sallad ca 150 g blandad
  • parmesanost

Tillbehör:

crème fraîche lätt, med smak

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötter, palsternacka, jordärtskocka och lök. Skär allt i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

2
Lägg alla grönsakerna i en smord eldfast form. Ringla över lite matolja. Salta och peppra.

3
Stek mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

4
Skala och hacka vitlöken. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs vitlök och kikärter i lite matfett en stund.

5
Blanda samman kikärterna med grönsakerna och smaka av.

6
Riv salladen i mindre bitar. Lägg den i botten och lägg grönsaksröran över. Strö över riven parmesanost. Bjud creme fraiche och gott bröd till.