Du behöver

  • 600 g torskfilé djupfryst
  • 1/2-1 st fänkålsstånd
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.75 dl mjölk
  • 2 msk hummerfond
  • 1 st tomat
  • 11 st oliver
  • färsk timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina torsken så att du kan skära den i portionsbitar. Salta dem lätt.

2
Ansa och tärna fänkålen. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett.

3
Tillsätt creme fraiche, mjölk och hummerfond. Låt det koka upp under omrörning.

4
Lägg ner fiskbitarna och ös lite sås över dem. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 6-8 minuter. Smaka av såsen.

5
Hacka tomaten under tiden. Garnera med tomathack och oliver. Strö över lite färsk timjan.