Du behöver
- 600 g torskfilé djupfryst
- 1/2-1 st fänkålsstånd
- 0.5 tsk salt
- 2 dl crème fraîche
- 0.75 dl mjölk
- 2 msk hummerfond
- 1 st tomat
- 11 st oliver
- färsk timjan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina torsken så att du kan skära den i portionsbitar. Salta dem lätt.
2
Ansa och tärna fänkålen. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett.
3
Tillsätt creme fraiche, mjölk och hummerfond. Låt det koka upp under omrörning.
4
Lägg ner fiskbitarna och ös lite sås över dem. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 6-8 minuter. Smaka av såsen.
5
Hacka tomaten under tiden. Garnera med tomathack och oliver. Strö över lite färsk timjan.