Du behöver
- 4 st kycklingfiléer större
- 1 tsk salt
- 1.5 krm vitpeppar
- 200 g champinjoner (helst färska)
- 1.5 msk smör eller margarin
- 4 skiva skinka rökt
- 8 skiva ost av Herrgårdstyp
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i matfett tills det “knäpper” i dem.
2
Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat.
3
Fördela svampen ovanpå kycklingen, lägg på skinkan och täck sedan med osten.
4
Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pröva med en sticka att kycklingen är klar, d v s att köttsaften är ofärgad.
5
Potatisrosor:
Beräkna 1 stor potatis till varje “ros”. Skala potatisen, skölj den och torka av. Skär den i långa remsor med en osthyvel eller med potatisskalaren.
Beräkna 1 stor potatis till varje “ros”. Skala potatisen, skölj den och torka av. Skär den i långa remsor med en osthyvel eller med potatisskalaren.
6
OBS! Skölj inte remsorna. Sätt remsorna i smord muffinsform och börja ytterst. Droppa lite olja över. Stek potatisrosorna genast i 225° ca 30 minuter. Salta lite när de är klara. De lossnar lätt från formen. Servera dem till kyckling och annat kött.