Du behöver
- 1 kg vitkål
- 0.75 dl ris
- 3 dl vatten +3
- 400 g köttfärs
- 1.5 tsk salt
- 1.5 krm peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1.5 tsk basilika
- 2.5 dl passerade tomater
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- margarin
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla kålen fint och lägg den i en skål. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt kålen stå och mjukna en stund. Häll sedan bort vattnet och låt kålen rinna av väl.
2
Koka upp 3 dl vatten och lägg i riset. Låt det koka på svag värme under lock ca 18 minuter. Låt riset kallna.
3
Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken.
4
Arbeta samman färsen med ris, salt, peppar, paprikapulver, basilika, lök, paprika, passerade tomater, pressad vitlök och 3/4 dl vatten. Färsen ska vara ganska lös.
5
Lägg cirka hälften av kålen i en smord eldfast form. Bred färsen över och täck med resterande kål. Klicka lite margarin över.
6
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.