Du behöver

  • 1 kg vitkål
  • 0.75 dl ris
  • 3 dl vatten +3
  • 400 g köttfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk basilika
  • 2.5 dl passerade tomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • margarin

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla kålen fint och lägg den i en skål. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt kålen stå och mjukna en stund. Häll sedan bort vattnet och låt kålen rinna av väl.

2
Koka upp 3 dl vatten och lägg i riset. Låt det koka på svag värme under lock ca 18 minuter. Låt riset kallna.

3
Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken.

4
Arbeta samman färsen med ris, salt, peppar, paprikapulver, basilika, lök, paprika, passerade tomater, pressad vitlök och 3/4 dl vatten. Färsen ska vara ganska lös.

5
Lägg cirka hälften av kålen i en smord eldfast form. Bred färsen över och täck med resterande kål. Klicka lite margarin över.

6
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.