Du behöver

  • 100 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g blåbär
  • 1.5 dl mjölk
  • florsocker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk vaniljsocker äkta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa smör och socker fluffigt i en bunke.

2
Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg.

3
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och blåbären. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll i mjölken.

4
Smöra en muffinsplåt och skeda ner smeten. Fyll till hälften.

5
Grädda i mitten av ugnen i 200° i 20 minuter. Låt muffinsen svalna. Dekorera med florsocker.

6
Blanda creméfraiche med vaniljsocker. Vispa samman med elvispen så att det blir fluffigt. Supergott att servera till muffinsen!