Du behöver

  • 0.25 kg tjockskuret revbensspjäll

Kryddblandning:

3 msk senap svensk
3 msk honung
1 msk soja
2 tsk ingefära mald
0.5 tsk rosmarin krossad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Ugn: 175°

Sås:

3 dl sky + vatten
2 msk vetemjöl
0.5 dl vatten
0.5 dl grädde
1.5 tsk soja
salt ev + peppar

Gör så här

1
Blanda till kryddblandningen.

2
Lägg spjället i en långpanna eller ugnssäker form med bensidan upp. Bred på hälften av kryddblandningen och stek i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

3
Vänd köttet, pensla kryddblandning på köttsidan och stek färdigt i ca 60 minuter.

4
Vispa ur långpannan med hett vatten eller buljong. Koka upp och red av med vetemjöl utrört i kallt vatten. Tillsätt grädde och soja och smaka av med salt och peppar. Skär upp spjället i bitar och servera med kokt potatis, äppelmos och rödkål.


Kommentar:
Du börja med att kan koka upp spjället i vatten i ca 15 minuter. Torka sedan av det och gör som ovan. Detta passar bäst om du ska grilla revbensspjället.