Du behöver
- 5 st äggvitor
- 3 dl socker
- 150 g nötkärnor finhackade
- 1 dl vetemjöl
- 1.5 msk kakao
- 35 g mandelspån
Fyllning:
                                                              3 dl vispgrädde
                                                              300 g mandarinklyftor                       i burk
Det här behövs för ca 12 bitar:
Gör så här
1
                Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Bred ut smeten i en långpanna täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
            
2
                Bred på fyllningen, Rulla ihop tårtan,utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst.
            









 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            