Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 150 g nötkärnor finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kakao
  • 35 g mandelspån

Fyllning:

3 dl vispgrädde
300 g mandarinklyftor i burk

Det här behövs för ca 12 bitar:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Bred ut smeten i en långpanna täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.

2
Bred på fyllningen, Rulla ihop tårtan,utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst.